maanantai 15. joulukuuta 2014

"Aisinko tissiä?"

... kuten 1v8kk poikani pyytää. Eli taaperoimetys.

Tavattiin syksyn viimeistä kertaa viime tiistaina, 9.12. aiheenamme taaperoimetys. Paikalla oli 5 äitiä ja 3 lasta keskustelemassa tästä ratki riemukkaasta aiheesta.

Taaperoimetys on varmaankin se "näkymättömin" imetyksen muoto, ainakin meillä Suomessa. Kahviloissa ja kaupoissa ei kovinkaan usein tapaa taaperoaan imettäviä äitejä, mutta tämä ei tarkoita, etteikö sitä tapahtuisi. Vaikka lapsi täyttää vuoden ja vauva-aika jää taakse, ei imetyksen hyödyt katoa minnekään. Siinä missä ensimmäiset kuukaudet vauvaa imetetään "hengenpitimiksi", on taaperoimetys sitten jotain ihan muuta. Asennoksi riittää, että rinnanpää ja suu kohtaavat. Hereillä ollessaan taapero kiipeilee ja kieppuu rinnalla, nipistelee, potkii, naureskelee ja herkuttelee. Toisaalta silittelee, hymisee, nautiskelee ja tarraa kiinni kuin pieni apina. Kun lapsi alkaa ymmärtää puhetta, voi imetystä hieman äidintahdistaa, eli jokaiseen pyyntöön / vaatimukseen ei tarvitse enää vastata. Tämän takia meitä ei ehkä enää niin näe, vaan imetyshetket on siirretty kotiin tai muihin, rauhallisempiin tilanteisiin.

Tapaamisen päätteeksi sanoimme myös heipat yhdelle aktiiviselle ryhmäläiselle, joka on käynyt lähes jokaisessa tapaamisessamme. Heidän perheensä lähtee suureen seikkailuun, ja toivomme kaikki heille onnea ja menestystä sekä ennen kaikkea onnellisia imetyshetkiä!

-Anna-Kaisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti